20. června 2013

TAG: Nežiju jen makeupem (nebo spíš knížkami?)

Tag Nežiju jen makeupem se v poslední době rozlézá po všech kosmetických blogech, já jsem byla označena Verunkou. (Ještě jednou děkuju.:-) ) Vzhledem k tomu, že ale makeupem opravdu nežiju, si myslím, že knížkami je přece jenom přesnější. Ale teď, hurá do čtení!


1. Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?

Čím dál tím míň, abych řekla pravdu. Spíš tak, že se někdo doma dívá a já zrovna nemám co dělat, tak se taky přidám. Jediné, co jsem vyhledávala bylo Vyprávěj, ale vzhledem k tomu, že mi teď skončilo (fňuk, fňuk), asi už televizi sama nezapnu. 

Mnohem víc ale sleduji seriály na počítači, namátkou The Big bang theory, How are met your mother nebo Sběratelé kostí (zajímalo by mě, proč normálně omdlívám, když se někdo trochu řízne do prstu, ale při napůl rozložených mrtvolách ve Sběratelích se klidně nasvačím).

2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?
Ráda, i když ještě raději peču. 

Můžu asijskou kuchyni, ryby, cokoliv sladkého... A nejoblíbenější jídlo? Možná nudle s kuřecím masem, i když vyloženě jedno oblíbené jídlo asi nemám, ale momentálně mě nic jiného nenapadá. 

Hmm, dezert... Tak buď něco (např. horké maliny)z naprosto nejlepší cukrárny, kterou, čistě náhodou, máme hned nad školou, nebo cokoliv od babičky (třeba koláče nebo tvarohové řezy s čokoládou).

3. Vysněné povolání?
Těch jsem už měla... Pokud budeme uvažovat i o těch naprosto nereálných, tak třeba módní návrhářka. Ale bohužel, kreslení jde nějak nějak mimo mě. Možná herečka. Novinářka. A pak je tu samozřejmě možnost nějaké princezny.

4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?

Jakž takž anglicky. Nějaké základy němčiny, ovšem nedomluvím se. 

Hrozně se mi líbí francouzština, takže určitě tu a pak nejspíš japonština, neboť bych se někdy ráda do Japonska na nějaký čas podívala, tudíž by se celkem hodilo umět jazyk.

5. Za co utrácíš v rámci kategorie “pro radost”, když ne za makeup(knížky)?
Musím říct, že knížky si kupuji málokdy. Naštěstí ve městě, kde chodím do školy, máme celkem dobře zásobenou knihovnu, takže si vždy naberu zásoby. Navíc tu většinou pokecám s knihovnicí a občas mi protekčně půjčí i tituly zamluvené pěti dalšími lidmi.

Něco tedy utratím za oblečení a různé doplňky, ale hlavně komponenty na šperky! Ty bych mohla kupovat pořád, ale bohužel je kupuji častěji, než něco vyrábím, takže se mi krabice stále více naplňuje deseti velikostmi modrých korálků.

6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?
Pokud se mi daný člověk zamlouvá, tak to není nejhorší. Musím ale říci, že situace, které mi teď celkem nedělají problém, by pro mě byly před pár lety naprosto nepředstavitelné, takže věřím, že se má schopnost seznamovat se bude ještě zlepšovat.

7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?
Myslím, že na tohle asi odpovídat nemusím, ne? Nicméně internetové a především pak blogové čtivo si přečtu také ráda.

8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?
Nejhorší jednoznačně lenost a odkládání poviností, na to jsem vážně příšerná. Ale o tom jsem už v jednom tagu psala...

A nejlepší? Asi upřímnost (i když ta by se někdy mohla zařadit spíš to špatných vlastností) a ochota pomáhat.

9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?
Většinou komorní společnost odpoledne, protože nějak nemám jinou možnost. Kam jít v patnácti navečer mezi lidi, že? Kdybych ale hypoteticky tu možnost měla, asi bych se ale rozhodovala podle aktuální nálady, protože oboje mi přijde fajn a oboje má své výhody.

10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?
Myslím, že mraky času by asi nebylo, protože sice bloguji ráda, ale obětovat tomu všechen volný čas? Díky, nemám zájem. Více času bych spíš měla, kdybych přestala číst ostatní blogy.

Nemyslím si, že bych bez blogování ale dělala něco speciálního, asi bych si jenom víc četla a víc jen tak lenošila a bezúčelně brouzdala po internetu.



Kdo by se chtěl také k tagu přidat, určitě se přidejte, já ale nikoho asi označovat nebudu. Nicméně kdyby třeba Maruška neměla žádný námět na článek, ráda si počtu.:-)

5 komentářů:

Maruška řekl(a)...

Maruška nemá nic proti, i když teď měla honičku s paní matikářkou, která mě zřejmě nemá ráda. Moc hezky se mi o tobě četlo. Dozvěděla jsem se nové věci(HIMYM a TBBT?) Překvapila jsi mě. Vsadím se, že kdybys to řekla ku příkladu Štefaníkovi, nebude věřit svým uším. (Nevím, proč jsem vybrala zrovna jeho.) Tak Maruška se o to pokusí, ale Káťa se nesmí zlobit, že to bude o trochu později, ano? :)

Katie řekl(a)...

Já jsem se jednou o TBBT bavila s Jirkou B. a divil se ho hodně, že to znám.:-)
Super, tak se budu těšit.:-)

Unknown řekl(a)...

Díky za přebrání štafety:) Těším se a doufám, že těch tvých výrobků bude přibývat, však umíš nápadité věci, tak je radost se na to koukat a škoda nevyrábět ;-)
Verunka

Unknown řekl(a)...

Mimochodem, zrovna u tebe jsem myslela na to přizpůsobení tagu blogerčinýmu zaměření, což se povedlo:) Zajímalo mě, co tak jiného knihomolka jako ty dělá ve svém volném čase... já su s provedením spokojená!
Verunka

Katie řekl(a)...

Já také doufám, že výrobky budou přibývat, o prázdninách by na to mohlo být snad více času.:-)