5. května 2013

Čokoládo-tvarohová buchta

Dneska vám ukážu recept na lehkou čokoládovou buchtu, kterou jsem pekla na oslavu mé malé sestřenice. Dokonce jsem vám ji i vyfotila. (Jo, stihla jsem to dřív než byla snědená.) Fotka sice není nic moc, protože se buchta hrozně drobí, ale chuti jí to rozhodně neubírá.


 



Ingredience na čokoládové těsto

  • 300 g čokolády
  • 90 g tuku
  • 120 g cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 90 g mouky 
  • 2 lžičky pečícího prášku

Ingredience na tvarohovou vrstvu

  • 300 g tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžičky bramborového škrobu

Postup

  • Nejprve si připravíme těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo a necháme trochu vychladit. 
  • Mezitím vyšleháme vejce, vodu a cukr do pěny.
  • Všleháme do směsi rozpuštěnou čokoládu.
  • Za stálého šlehání přisypáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Těsto dáme stranou a připravíme si tvaroh, který vyšleháme s vejcem, cukrem a bramborovým škrobem.
  • Těsto rozetřeme na menší plech vyložený papírem a nalijeme na ně tvaroh.
  • Dáme péct na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů.
Dobrou chuť!

1 komentářů:

Maruška řekl(a)...

Tohle mi nedělej, právě jsem po obědě! :D Vypadá to fakt dobře, a ještě jednou ti gratuluju k výhře! :D