10. dubna 2013

Démon z Hex Hall+Bitva o Hex Hall

Recenzi na oba díly dávám dohromady, protože jsem je četla hned za sebou a trochu mi splývají. Názor mám na obě dvě knížky stejný, takže mi přijde zbytečné psát dva články.(Jo a taky jsem líná psát dva.) První díl je tady.

Základní informace

  • Autor: Rachel Hawkinsová
  • Žánr: Fantasy

Démon z Hex Hall

  • Rok vydání: 2012
  • Série: Hex Hall#2
  • Anotace:Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdo že je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano? 

Bitva o Hex Hall

  • Rok vydání:2012
  • Série: Hex Hall#3
  • Anotace:Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

Postavy

  • Sophie+Archer: Super, super, super! Oba dva jsou neuvěřitelně vtipní a kombinace obou je naprosto senzační.
  • Branickovi: Zajímavé postavy, jen škoda, že se více neobjevovali. Moc se mi líbilo jejich zrcadlo.
  • Cal: No, musím říct, že skutečnost, že jsou se Sophie zasnoubení mě hodně překvapila.
  • Duch Elodie: Tak tak mě neskutečně bavila, její řešení všech problémů posednutím Sophie je prostě dokonalé. Vzhledem k tomu, jak se předtím nesnášely, vnikaly opravdu zajímavé scény. Krásný nápad.

Autorčin styl

Stejně jako v prvním díle nemám nic, co bych mohla vytknout. Celá série se čte vážně krásně, moc se mi líbily citace z Alenky v kraji divů.

Hodnocení

Čím začít? Oceňuji, že události, které v prvním díle spolu zdánlivě nesouvisely, nakonec dávají
smysl. Nakonec se ukázalo, že motiv není zase až tak špatný a neoriginální, takže posun dopředu tu určitě je, jak jsem doufala po přečtení prvního dílu.

Postavy hodnotím na jedničku, musím říct, že na celé sérii jsou opravdu to nejlepší. Vtipní způsobem, který se mi vážně líbí a není to jen Sophie, ale i ostatní.

Mám ale jednu velkou výčitku. Pamatujete si, jak jsem se tu rozplývala nad obálkami? Nad zrcadlovým obrazem názvu a autora? Může mě někdo říct, proč to druhý díl nemá!? Odraz postavy mu nechybí, ale druhý název jsem ani po pečlivém zkoumání neobjevila. Proč!? (Zdá se vám, že to zbytečně moc řeším? Možná jo, ale mně se ty obálky tak líbily...)

Řekla bych, že tyto dva díly sice všechno vysvětlily, přinesly pár překvapení, takže si nemůžu stěžovat, ale neohromily mě. Průměr, ale vzhledem k tomu, že se opravdu moc líbí postavy, celé se to krásně čte a třetí díl má opět krásnou obálku, dávám stejně jako prvnímu dílu sedmičku.



 

3 komentářů:

Maruška řekl(a)...

Jak už jsem řekla u prvního dílu, přišlo mi to opravdu zajímavé! :) A taky jsem se chtěla omluvit, že jsem na tebe tak trošku pozapomněla, ale fakt nestíhám komentovat, jenom přečtu článek, hotovo, jdu na další. Na komentování jsem si chtěla vymezit nějakej čas, aby to nebyly komentáře ve stylu: ,,Jo, pěkný článek." Servus. :D P.S. Verča nám poslala na facebook takový návrh, zda bychom s ní nerozjely takovou stránku pro začáteční pisálky. Dala jsem jí tvůj blog, tak to doufám nevadí. :)
PPS. Já do toho jdu.

Maruška řekl(a)...

Tady zase já. :) Máš tady ten odkaz na tu stránku:)
http://bezednysuplik.wordpress.com/

Katie řekl(a)...

Jo, dík.:-)