6. prosince 2012

Emma

Další vtipná knížka. (Jenom doufám, že nepřijdou vtipné jen mně... Snad ne.) Co o ní říct? Možná by to chtělo autora, co? :-) Jedná se o ne až tak známý román od Jane Austenové. Pro mě velké plus, patří k mým oblíbeným spisovatelům, ale většinou si ji každý spojí s Pýchou a předsudkem, což je sice hezká knížka, ale... Na Emmu to prostě nemá.:-)

Hlavní postavou je ...

... dívka jménem ...

... Emma. Překvapení!

Knížka se mi líbí hlavně kvůli ní, takže dovolte abych vám ji představila. Když nad tím tak přemýšlím, je to vážně skvěle napsaná postava, vlastně mě nenapadá jiná, kterou bych byla tak nadšená a to je, vzhledeme k mém počtu přečtených knih, co říct. To jsem ale trochu odbočila, tak tedy Emma. První slovo, které mě napadne je dohazovačka. Ráda totiž řídí ostatním život, někdy si dokonce přisvojí vztahy, které vznikly ne úplně její vinou. Zatímco v jiných knížkách z této doby se dívky často podceňují, jsou až příliš skromné, Emmu taková blbost ani nenapadne. Moc dobře ví, že je nejchytřejší, nejkrásnější, nejmilejší, zkrátka ta nejlepší. Bohužel často narazí na lidi, kteří její názor moc nesdílejí.

Další skvělou postavou je její otec. Ukázkový příklad hypochondra, který by svůj strach rád přenesl i na ostatní a tak je často varuje před, podle jeho názoru, nebezpečnými věci, jako jsou například plesy. Rád by měl doma rozhodujcí slovo, ale s Emmou se mu to bohužel moc nedaří.

A jestli chcete poznat i ostatní postavy a třeba i děj(celkem podstatná část), mám pro vás jen jednu radu-knížku si přečtěte.:-)

1 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Emmu mám také moc ráda, asi si jí budu muset brzy zase přečíst :)