20. ledna 2014

Kniha, deník, reklama? Setkávání od Microsoftu

Mám ráda netradiční zpracování knih. A netradičnější knihu než Setkávání jen tak nenajdete. 

Zčásti by se dalo nazvat i reklamou na služby od Microsoftu. Nicméně reklamou opravdu skvěle vymyšlenou. Poznáte díky tomu zase jiný způsob využití moderních technologií.

Michelle Losekoot, kterou určitě znáte z jejího blogu Růžová panda, a Miloš Říha. Ester a Hynek. Dva lidé, kteří se neznají, ale měsíc si spolu píšou. O svých životech, radostech, problémech. Společně odkrývají další části Setkávání.

Trochu mi to připomíná hry, kdy každý napíše nebo řekne jedno slovo, větu a postupně vytváří jeden příběh. Nedostanete nic, co by napsal jednotlivec. Každý ze zúčastněných v hotovém díle zanechá něco ze sebe, ale spoluprací dostane unikátní výsledek.

Nejdůležitější kostrou celého příběhu jsou deníkového zápisky, pomocí kterých spolu Ester a Hynek komunikují. Najdete tam ale mnohem víc. Domluvy autorů, o tom, jak by měl příběh pokračovat. Dopisy čtenářů, kteří pomáhají celý příběh dotvářet. 

Právě tyhle maličkosti se mi na Setkávání tak líbili. I když se na psaní nepodílíte, stejně máte díky těmto zprávám pocit, že víte něco víc. Že nahlížíte do zákulisí celého příběhu

Ester a Hynek jsou samozřejmě vymyšlení. Setkávání je psáno pro ostatní. Ale stejně mě zaujalo svěřování se úplně cizímu člověku. Myslím si, že v dnešní internetové době je to dobrá alternativa klasického deníku.

Zaujalo vás Setkávání? Přečtěte si ho tady. Zabere vám to jenom chvilku, ale stojí to za to.



7 komentářů:

Maria Friedlová řekl(a)...

Přečtu, určitě! :)
(Až budu mít čas, náladu, život bez písemek a domácích úkolů...)¨
Pěkný článek. ;)

Myanmar řekl(a)...

Jé! Tohle jsem si dala asi před čtrnácti dny do záložek s tím, že si to přečtu hned, jak budu mít po zkouškách,,,a úplně mi to vypadlo z hlavy! :)

Děkuju za připomenutí! :)

Katie řekl(a)...

Na to ti stačí maximálně hodina, není to nijak dlouhé.:-) Celkově to má asi 130 stránek, ale samotného textu je tam ještě méně.:-)

Katie řekl(a)...

Rádo se stalo.:-)

Bastera řekl(a)...

Jo taky jsem to chtěla přečíst a pak to někam zastrčila, až se budu nudit ve škole zase tak to určitě ráda přečtu! :)

Katie řekl(a)...

Tak snad se ti to bude líbit.:-)

Biancaprincipessa řekl(a)...

o tom som pocula a vyzera to zaujimavo!

Pozyvam na giveaway o znackove plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html