22. února 2013

TAG:5 věcí, které bych na sobě změnila

Mám na blozích hrozně ráda všechny možné TAGy a tak jsem se rozhodla, že se opičím po nápadu Merz a napíšu svůj. 5 věcí, které bych na sobě změnila... Bylo těžké něco vymyslet, protože já samozřejmě vím, že jsem naprosto dokonalá, ale pochopte, nechci, aby jste se cítili blbě.

Lenost
...a především odkládání poviností. Všechno dělám na poslední chvíli. Ale nemůžu říct, že bych to potom odflákla. To ne. Když už se do něčeho pustim a vím, že zítra to musim mít, soutředím se jenom na tohle a dám si s tim opravdu záležet. Nejlepší bývá, když učitelé hodnotí nějaký projekt, ukazující vytisklé stránky z Wikipedie s tím, jak to vypadá, když se to nechá na poslední chvíli, a jako vzorový třeba můj. Kdyby tak věděli... Samozřejmě si, nádavaje, že nestíhám, říkám, že příště začnu včas, přestože vím, že to opravdu nehrozí.

Nepořádnost
Stav mého vzorně uklizeného pokoje(kdyby ovšem někdy nastal) by se dal počítat na vteřiny. Chápu, že bych měla uklidit knížku do knihovnu hned, jak ji přečtu, neslékat se jako z hadí kůže, ale oblečení kultivovaně složit o odložit, nenechávat korálky tam, kde zůstaly po skončení mé tvůrčí činosti, atd., atd. To já všechno vím, ale přinutit se to opravdu udělat, bývá trochu problém.Trochu větší problém. Další překážka se nachází v mém uklízení. Nemůžu říct, že bych měla na ně alergii, ale šíleně dlouho mi to trvá. Ale o tom někdy příště.

Učení
Přestože to při pohledu na mé známky nevypadá, učení zrovna dvakrát moc nedávám.Většinou mi stačí prolistovat si před písemkou sešit a špatnou známku nedostanu.(Vim, že se naprosto nehorázně chlubím, ale prostě to přeskočte a čtěte dál, ano?) Neláká mně sednout si místo knížky nad sešitem a něco se naučit. Vím, že bych měla, ale nedělám to. Ach, jak já si poté vyčítám, když se snažím před pololetím vylepšit všechny ty mezi známky.

Mé technické nadání
Nějak mi neláká mít nejnovější mobil, vystačím si s úplně obyčejným. V případě, že někdo začne mluvit o počítačích, jsem mimo. Zvládám zapnout, otevřít stránku, vypnout. Pokud potřebuju nějakou elektroniku, vybírám podle vzhledu. Na hodinách informatiky obdivuju učitele, že ještě po mých dotazech nemlátí hlavou o zeď. Máte dostatečný obrázek? V dnešní době poněkud nepraktické, co? Ve skutečnosti si myslím, že bych klidně mohla žít v minulosti(třeba takové 19. století...) a bez techniky bych se obešla.

Výška
Nechávám moje centimetry nakonec, protože mi přece jenom z výše uvedených vadí nejméně. Jsem s mojí zcela nemodelkovskou výškou už celkem smířená a snažim se hledat spíš pozitivita. Tak například, i s podpatkama mi nehrozí, že bych se na nějakého kluka dívala dolů. Tak maximálně kdyby mě žádal o ruku.:-) Nicméně pár centimetrů navíc bych určitě uvítala.

A jaké věci by jste na sobě změnili vy?

1 komentářů:

Hanika řekl(a)...

Zrovna jsem okomentovala článek u Mers...věř mi,že bud ráda,že jsi menší...já měřím 181cm a 75kg a jsem jak kulturistka mohutný postavy (ne tlustý):D to přeháním trošku:D ...mám hodně silnou a mohutnou kostru:) mám problém často s oblečením...v dámském vždy vše Xl a můžu být ráda...přes prsa je mi to malé, trička krátké a často mi leze břicho nebo boky a o kalhotech ani nemluvím...všechno je mi krátké...i prodloužené délky mi jsou krátké a mám je ke kotníkům...jednou za 2-3roky narazím na džíny,který mi opravdu sedí všude,ale jsou to většinou sportovní kalhoty sam73:) Ale věř mi...bud ráda,že nemáš problém s délkou kalhot...delší vždy ustříhneš nebo zkrátíš...ale kratší vypadají blbě a nepřišiješ...a když už náhodou mi na délku jsou,tak mi jsou těsný přes stehna a nebo mám 5cm v pase místo.