24. února 2014

Na co se (ne)dívat a spousta barev

Říkáte si, co to ta Katie zase vymyslela za nadpis, když vám chce očividně jen ukázat nějaké další oblečením? Tentokrát jsem se totiž při vytváření koláží inspirovala jednou televizní soutěží. Zamotala jsem vám hlavu ještě víc? Výborně, tak čtěte dál a dozvíte se, že vše dává dokonalý smysl.

Nedávno jsem v souvislosti s jednou módní blogerkou objevila slovenskou soutěž Nákupné maniačky. Ve zkratce, každý týden si musí pět slečen koupit za 500 € outfit na dané téma a zatímco jedna nakupuje, ostatní si prohlížejí její skříň a poté její výsledný model obodují. 

Díl s blogerkou se mi líbil. Sice měla ten klasický blogerkovský styl, tedy na první pohled hrůza a na druhý to pochopí jen další módní blogerky (něco jako abstraktní umění, tam normální člověk také vidí jen čmáranice), ale jako inspirace super. A ostatní byly oblečeny zajímavě, takže věřím, že jejich soutěžní outfity rovněž nemusely být špatné.

Nadšená, co jsem to našla za skvělý pořad, jsem si pustila první sérii, podívala jsem se na první dva díly a trochu jsem se zarazila. První dojem. To jsou nákupní maniačky?! Předpokládala jsem, že se do takové soutěže přihlásí někdo, kdo opravdu módou žije. Z pětice, kterou jsem viděla, bych to řekla sotva o jedné. 

Druhý dojem. Téma bylo coulor blocking - zahradní party. Zaradovala jsem se, to bude něco pro mě. Ovšem ani jeden z prvních dvou outfitů moji představu o coulor blockingu moc nenaplňoval a z komentářů ostatních soutěžících vyplývalo, že jejich znalosti tohoto stylu budou asi podobné. Neříkám, že je to informace, bez které nepřežijete, ale od někoho, kdo se hlásí do módní soutěže, mě neznalost trochu překvapila. A pro zájemce, tady máte definici podle Wikipedie.

Pro toho, kdo nechce číst, dostáváme se k podstatě článku. Tady máte dvě představy coulor blockingu podle mě alias módního guru. (Zasmáli jste se alespoň?)

coulorblocking2

coulorblocking

6 komentářů:

Maria Friedlová řekl(a)...

Tak když to tak čtu, musím říct, že v německém pořadu Shopping queen se dámy o módu rozhodně zajímají :) . Podle mě bys tu zahradní párty vyhrála. Na plné čáře. ;)

Katie řekl(a)...

Já doufám, že v ostatních dílech budou už větší nákupní maniačky. Snad se jenom v tom prvním týdnu sešly nějaké méně nadšené.:-)
Že já se taky někam nepřihlásím, co?:-D

Unknown řekl(a)...

Druhá tvoje představa je opravdu tvůj styl. V té první si tě neumím představit, ale ta druhá? No tak tvoje klasika akorát barevnější. ;) Ale jinak pěkný článek a vy mi nevěříte že to opravdu čtu. :-D

Katie řekl(a)...

Protože ta první se moc nehodí do školy, jinak klidně.:-)
Ok, tak asi čteš, no.:-D A dík.:-)

Cookie řekl(a)...

Líbí se mi oba, ale víc mě to táhne k tomu prvnímu. :-D

Katie řekl(a)...

Ten první je sice asi trochu méně vhodný na denní nošení, ale jinak se mi asi také líbí víc (hlavně tam mám můj milovaný klobouk).:-)