3. prosince 2013

Proč potřebujeme tolik času

Kdo z nás někdy nevyrazí mezi lidi. Jinam než do školy, do práce nebo na nákup. Ale opravdu do společnosti. Ať už je to nějaká party, ples nebo diskotéka. A milé dámy, taky si na vás mužské protějšky stěžují, proč vám to tak dlouho trvá? Když oni se jen osprchují, obléknou a jdou? Dnešní článek je právě pro ně. (Protože my samozřejmě víme, co v té koupelně všechno děláme.)


Dočista do čista
Akce se konají samozřejmě večer. To znamená po celém dni ve škole/v práci. Jako první ze sebe musíme dostat všechny postřehnutelné i nepostřehnutelné nečistoty a připravit si čisté plátno na další zušlechťování. Také to zahrnuje umytí vlasů (to, že jsme si je myly ráno, tady vůbec nehraje roli) a nanesení obsahu všech těch lahviček, které jsme dostali jako dárky od kamarádek. Všech, co slibují hedvábné a silné vlasy, žádné vrásky a zeštíhlení. Jistě, jedno nanesení asi fungovat nebude, ale vyzkoušet se musí všechno.
1/2 hodiny

Nechci mít vrabčí hnízdo!
Jen umýt vlasy? Neexistuje! Vždyť bych je měla vlnité/rovné/zplihlé/rozlítané (každá si zakroužkuje vlastní problém). Vysušení se ale rovná přímo alchymickému tajemství. Nejprve nanést termoochranu na vlasy. Sušit fénem (samozřejmě s ionizací) čtrnáct minut třicet cm od hlavy, pak nechat čtvrt hodiny schnout na vzduchu, rozčesat, foukat sedmnáct minut přes kartáč, nechat 5 minut schnout, vyžehlit. A teď jenom dávat pozor, abychom se nedostaly do vlhka, jinak jsme to všechno dělaly zbytečně.
1 hodina

Nemám, co na sebe!
Proč jsem si koupila včera zrovna tyhle šaty?! Vždyť v nich vypadám příšerně! Musím si vzít něco ze skříně, ale co??? Tahle sukně je hrozná, proč jsem ji ještě nevyhodila? Tahle mi už není, zase jsem ztloustla...
Výška hromady šatů na zemi: 0,5 m

Pak přicházejí na pomoc maminky, sestřičky, dcery a jiné spolubydlící. V nejvyšší nouzi i tatínkové, bratříčkové, synové a jiní spolubydlící. "Jak vypadá ta košile k těm kalhotám? Blbě, co? A co tahle?" "Oboje by šlo..." "A nevypadám v tom moc tlustě?" "Sluší ti to."
Výška hromady šatů na zemi: 1 m

Když nepomůže ani jedno, záchrana je samozřejmě kamarádka na telefonu, nakonec se ale něco úspěšně najde. Teď jen doladit boty, kabelku a šperky...
Výška hromady šatů na zemi: 1,5 m
3/4 hodiny

Paleta připravena!

Víme barvu šatů, můžeme si jít namalovat nějaký ten obličej aneb alchymistická dílna číslo dvě. Korektor na všechny pupínky, kruhy pod očima a ty nevysvětlitelné skvrny. Make-up a pudr pro bezchybnou pleť. Zdravíčko, abychom vypadaly ... zdravě, jak jinak. Teď bychom měli vypadat jako nenamalované s bezchybnou pletí, večerní akce si ale žádá víc.


Da Vinci a jiní malíři sice byli skvělí, ale chtěla bych je vidět, jak něco malují na vlastní víčko. Pořádné dramatické líčení není vůbec nic jednoduchého. Nakonec doladit tužkou a řasenkou si vytvořit řasy až do nebes. (Nebudeme si přece samy kupovat pití, ne?)

Pokračujeme dolů. Rtěnka, kontura, lesk na rty. A nesmíme zapomenout na známý trik s ubrouskem.
1/2 hodiny

Vlasy podruhé
Jsme oblečeny, můžeme tedy doladit naši "korunu krásy". Pokud máte vlasy krátké, stačí trocha gelu a laku a můžete vyrazit, dlouhovlásky to ale mají mnohem složitější.

Rozpuštěné vlasy a culík samozřejmě neodpovídají našim představám o společenském účesu. Chce to buď hodně gumiček, pírek, kytiček, různých jiných udělátek a nějaký dobrý návod na YouTube nebo kulmu na vlasy na krásné vlny. (Samozřejmě to neplatí pro dívky, které mají kudrnaté vlasy normálně. Ty použijí žehličku.) Případně se hodí nějaká šikovná kadeřnice.
1/2 hodiny - 1 hodinu

Už musíme jít!
Jestli jsme se celou dobu připravovali naprosto v klidu, teď se to změnilo.

Kde mám boty, já vím, že jsem dávala jsem! Mám oko na silonkách! Zničila jsem si lak, musím si ho přelakovat! Ještě musím uklidit kočku/psa/dítě! Kam jsem jenom položila ten mobil?!
Alespoň o 15 minut déle než je plánovaný odjezd

8 komentářů:

Unknown řekl(a)...

:))) Už to tak holt bude. Chlapi si často vůbec neuvědomují, jak to mají v životě jednoduché! Ke všemu i kdyby se například neoholili a neuvázali si kravatu a jen nechali rozhalenku, stejně jim to bude slušet. Stejně jako jim sluší vrásky a prošedivělé vlasy... život je tak nespravedlivý! :-D
Verunka

Maria Friedlová řekl(a)...

Moc hezký článek, Káťo. :)
Souhlasím s komentářem nade mnou. Chlapi to mají v životě holt jednoduší. Ale co my s tím uděláme, že? Tady se může jen stěžovat a stěžovat.
Jinak, jak jsi psala s tím fénováním? Ionizovaný? Tak jsem chlap, nebo proč to neznám? :D

Katie řekl(a)...

Jojo, ionizovaný. Ale já tu s tím sice machruji, ale co to přesně je, taky nevím.:-)

Katie řekl(a)...

Přesně!:-)

Bastera řekl(a)...

To by si měli přečíst povinně všichni chlapi :D

Katie řekl(a)...

:-D

Anonymní řekl(a)...

To je boží ;) Kristýn :)

Katie řekl(a)...

Děkuju.:-)