21. září 2013

Náušnice s lakem na nehty

Dneska vám ukážu jednu mou vlastní techniku na výrobu šperků. Možná si vzpomenete, že jsem jsem si na šperkařském workshopu vytvořila přívěšek z krystalické pryskyřice. Doma mě ale napadlo, že až na to, jak se barvy rozpíjeli, byly velmi podobné lakům na nehty, které na rozdíl od speciálních barev doma mám. A když jsem prohledala mojí krabici s komponenty, našla jsem jedny náušnice, které by se na tuto metodu hodily. Nic mi tedy nebránilo v tom, abych můj nápad uskutečnila. No, a takhle to dopadlo.






Zvednutý okraj

Potřeby

  • Náušnice se zvednutým okrajem (musí být zvednutý, jinak by vám lak vytekl)
  • Lak/y na nehty dle vlastního výběru (ideálně nějaký méně hustší)
  • Houbičku nebo něco do čeho si náušnice zapíchnete (musíte mít náušnici rovně, jinak budete mít lak jenom na jedné straně)


Návod

  • Na náušnice naneseme lak, ideální je nenatírat, ale opatrně kápnout, aby se lak rozlil na celou plochu. (Proto je lepší řidší.) Lakem nešetřete, mnohem lépe vypadá, když je souvisle s okrajem nebo nad něj. Já jsem nanesla jednu vrstvu, počkala, až zaschne a trochu klesne a nanesla ještě jednu.

  • Pokud chcete, můžete namalovat na základní vrstvu puntíky, čárky, ...(takové náušnice mám v plánu, takže se tu určitě ještě objeví) Já jsem ale dávala průhledný lak s třpytkami a to ve třech vrstvách, abych měla na náušnicích třpytek více.
  • Jinak, samozřejmě je lepší dělat obě náušnice najednou, já jsem nevěděla, jestli to vůbec půjde, takže jsem radši zkusila nejdřív jenom jednu.



A to je vše. Jednoduché, ne?

7 komentářů:

Mademoiselle M řekl(a)...

Něco podobného chci zkusit už dlouho, viděla jsem třeba krásné prsteny s lakem. Jen nemůžu sehnat ten prsten nebo náušnici :(

Katie řekl(a)...

Nejlepší bývají speciální obchody s korálky, ale něco se dá sehnat i v galanteriích nebo papírnictvích. Případně objednat přes internet, ale to spíš, kdyby si toho chtěla dělat víc.:-)

Mademoiselle M řekl(a)...

Děkuji :) Tady v praze galanterie zatím neznám a u nás v Rakovníku máme jednu prímovou, ale tohle zrovna nevedou :D Asi mrknu na internet, stejně bych ráda dělala nějaké brožě, tak bych toho vzala víc :)

Maria Friedlová řekl(a)...

Jéééé:3 Tak tohle je ten slavný článek.
Je to moc hezké.:-)
myslím si ale, že já zůstanu u toho nakupování než vytváření:)

Katie řekl(a)...

Jojo, to je on.:-)
Zkus to, vážně na tom nic není.:-) Ale uvažuji, že nějaký šperk udělám do té soutěže, jak jsem ti říkala.:-) Tak si můžeš počkat.:-D

Lady Nectarine řekl(a)...

Strašně pěkný nápad :))
Jednoduché a krásné... ;)
:))

Katie řekl(a)...

Děkuji.:-)