18. září 2013

Co jsem si přivezla ze šperkařského workshopu

Kdo sleduje blogový facebook ví, že jsem se v sobotu byla podívat na šperkařském workshopu a slíbila jsem vám článek, jaké to bylo. Původně jsem myslela, že si vezmu foťák, krásně všechno zdokumentuji a napíšu spíš jen doplňující informace k fotkám. Ovšem úplně jsem zapomněla zkontrolovat, jestli jsou nabité baterky. No, samozřejmě nebyly.

Takže trochu změna plánu. Něco vám k tomu řeknu a také jsem vyfotila všechno, co jsem si odvezla, uvidíte tedy aspoň tohle. A pro mě pro příště ponaučení-kouknout se na foťák už navečer a ne až ráno.

Akce se konala už po sedmé ve Volyni, kam to sice nemám daleko, ale obávám se, že z mých čtenářů to bude mít podobně jenom Maruška. Ale kdyby jste se náhodou chtěli příště podívat (většinou to bývá květen, září) tady najdete více informací.

Mohli jste si tu koupit především šperky všech možných technik, což mě ale zase až tak nezajímalo (mám doma tolik náušnic, že bych je mohla prodávat sama, ještě abych si kupovala další) a rovnou jsem se tedy vydala obhlédnout dílny.

Bohužel jsem ale měla trochu omezený čas, takže jsem si vyrobila jen krásnou, zcela k sobě neladící, sadu. Nemusím mít patery nové náušnice, že?


Úplně jednoduchý prstýnek. Drátek a korálek. Nic víc.

Sice jsem říkala, že si chci vyzkoušet jen techniky, které doma nemám k dispozici, ale řekla jsem si, že prstýnků moc nemám, takže bych jeden mohla zkusit. (Správné zdůvodnění je základ.)

Nakonec jsem ho ale udělala stejně velký, takže ho asi spíš někomu daruji.

Přívěšek vyplněný krystalickou pryskyřicí. Pokoušela jsem se druhou barvou o jakýsi vzor, ale nakonec se stejně všechno slilo dohromady, takže kdybych tam modrou jen nakapala, dopadlo by to asi stejně.

Samozřejmě bude na něčem zavěšen, ale ještě jsem nevymyslela na čem, takže zatím jen samotný přívěšek.
 Zdá se vám, že bílo-červené kočičky nějak moc zavání inspirací blogem? Máte pravdu, náhoda to opravdu není.

Náušnice jsem smaltovala, ale protože mě samozřejmě nestačilo, aby byly jen proužkované nebo dokonce jednobarevné, ale rozhodla jsem se pro mramorované. Musím se sama pochválit, že přestože se tento vzor dělal špendlíkem přímo na horké žehličce (nebo co to bylo), povedlo se mi nespálit se.

A nakonec samozřejmě nějaké komponenty. Tentokrát jsem se snažila celkem krotit, protože počet mých korálků a všemožného příslušenství roste o dost rychleji, než stačím šperky vyrábět.

Takže jsem si řekla, že si koupím jen to, co určitě nemají v obchodě s korálky, do kterého se dostanu kdykoliv. (A ano, chodím tam celkem často, takže mám o sortimentu celkem přehled.)







Byli jste někdy na podobné akci? Líbilo se?

2 komentářů:

Maria Friedlová řekl(a)...

To peříčko je krásné:) I prstýnek a náušnice a všechno, ale to peříčko mě úplně dostalo. Řekla bych láska na první pohled. :D :)
S tím foťákem mě štveš! :)

Katie řekl(a)...

Mně se právě taky hrozně líbilo.:-)