30. července 2014

Pětistovka je jen číslo

To si takhle prohlížíte přečtené knížky a říkáte si, že tam máte za červenec samé dlouhé knížky. A vzápětí narazíte na tuhle výzvu od Laurdes, ve které máte za úkol přečíst co nejvíce knih, které mají 500 a více stran. A protože výzev není nikdy dost, řekla jsem si, že se taky zapojím.

28. července 2014

27. července 2014

4. úkol - článek

Omlouvám se za zpoždění, ale můj článek ke čtvrtému úkolu je konečně tady. Cílem bylo přečíst knihu, na kterou jsme velcí. Já jsem měla jasno, protože už jsem si nějakou dobu říkala, že bych si chtěla znova přečíst Alenku v kraji divů.

24. července 2014

Jak může komár vyhladit civilizaci a jiné zajímavosti

Pokus jedince porozumět všemu mi připadalo trochu přehnané. Jak se může všechno vejít do nijak zvlášť dlouhé knížky? Všechno se tam možná nevešlo, ale rozsah témat k tomu nemá daleko. Dozvíte se všechno od fungování lidského těla, přes vývoj obchodu až po teorii relativity. Ale hlavně si uvědomíte, v jakém úžasném světě žijeme. Nebo to je to snad ve skutečnosti hologram či simulace supervýkonného počítače?

21. července 2014

4. úkol - zadání

Už máme opět pondělí, což znamená? Správně, další zadání do Nového čtení. Už jsme v půlce, věřili byste tomu? Tento týden nepůjde pro změnu hlavně o novou knížku, ale o nový pohled.

20. července 2014

3. úkol - článek

S třetím úkolem jsem si docela naběhla, protože jsem nakonec nestihla dojít do knihovny a doma jsem žádnou vyloženě ošklivou obálku, kterou jsem nečetla, nemohla najít. Nakonec jsem vybrala The Twits a spojila si 3. úkol s jedním mým celoročním úkolem.

18. července 2014

Malí kluci vousy nenosí

Dívčím a ženským románkům moc neholduji a když už po nějakém sáhnu, musí splňovat dvě věci. Nesmím mít chuť hlavní hrdinku každou druhou stránku praštit a musím se při čtení pobavit. Kateřina Petrusová je jednou z mála autorek, které obojí splňují.

14. července 2014

13. července 2014

10. července 2014

7. července 2014

Druhý úkol - zadání

První úkol je za námi a vy už určitě netrpělivě čekáte, co jsem si na vás připravila tento týden. Po jednoduchém a ne moc originálním prvním úkolu jsem si pro vás připravila něco těžšího.

6. července 2014

První úkol - článek

Je neděle a s ní můj článek o první přečtené knize v rámci Nového čtení. Úkolem (zadání najdete zde) bylo přečíst knihu, jejíž žánr není náš šálek kávy nebo se mu prostě z nevysvětlitelných důvodů vyhýbáme. Já jsem chtěla přečíst nějakou klasickou fantasy. Chtěla jsem něco ne moc dlouhého, co by netvořilo sérii. Někteří už možná ví, že jsem skončila u Hry o trůny. Ehm...

4. července 2014