28. dubna 2014

24. dubna 2014

KŠ:6 nejoblíbenějších knížek z historie aneb cesta časem

Po OPRAVDU DLOUHÉ době vás vítám u dalšího dílu knižní školky. Pro čtenáře, kteří od posledního dílu přibyli (ale možná i pro ty starší, je to vážně dlouho) tady mám úvodní příspěvek, který vám přiblíží, co je to ta knižní školka.

V dnešní části vám prozradím šest mých oblíbených historických knížek.

21. dubna 2014

Duhový náhrdelník

Už dlouho jsem nepřidala žádný návod, dneska vám tedy ukážu jak na duhový plstěný náhrdelník. Touto technikou jsem si dělala na jednom workshopu náušnice a docela mě to zaujalo, takže jsem se tentokrát pustila do trochu většího projektu.

Mám ráda hodně barevné věci, ale pokud se na takto výrazný šperk necítíte, můžete klidně použít jen jednu nebo dvě barvy.

A teď hurá do toho! Je to opravdu jednoduché, jen to zabere trochu času.

18. dubna 2014

TAG: Co se skrývá v mém šatníku

Sice jsem si po prvním videu říkala, nikdy víc, ale nakonec mi to stejně nedalo a začala jsem přemýšlet, co zase natočím. Už jsem chtěla zapátrat po nějakém knižním TAGu, ale nakonec jsem na Můj blond blog objevila jeden docela zajímavý módní. Řekněme, že před natočením mi to přišlo jako vážně dobrý nápad.

14. dubna 2014

Proč má Katie tak ráda kočky?

Mňau!
Ano, hádáte správně, Emily je zpět! Katie nám odjela na týden do Anglie, takže využívám příležitosti a něco vám na ni prásknu, jak jsem slíbila. Odpověď na otázku v nadpise je totiž úplně jednoduchá. Protože se jim chováním hrozně podobá. Nevěříte? Uvedu vám pár příkladů.

10. dubna 2014

Do New Yorku jedině s plyšákem!

Zakázaná přitažlivost
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014

Kateřina Petrusová dokázala nemožné. Jako snad jediný český autor se dokázala probít do srdcí velké části knižních blogosféry a usídlila se v seznamu oblíbenců vedle známých světových autorů. Zakázaná přitažlivost je její čtvrtá kniha a třetí z mafiánské série Bavettových.

7. dubna 2014

Procházka a maraton aneb co má čtení společného s běháním


Číst se naučil ve škole každý. A snad každý tím byl ze začátku nadšený. Radost z každého nového písmenka, z každé přečtené věty. Pokud se ale zeptáte těch lidí dnes, hodně z nich vám odpoví: "Proč bych měl číst? Vždyť je to nuda." Kam zmizela ta radost? I když to možná zní zvláštně, myslím si, že za to může zase škola.

Konkrétně mám na mysli povinnou četbu a čtenářské deníky. Už ten název je špatný. Čtení má být zábava. Čtení je zábava. Proč si to kazit nějakými povinnostmi?

3. dubna 2014

Březnové tlachání

Mňau!
Ráda bych se vám představila. Jmenuji se Emily a jsem oficiální maskot tohoto blogu. Katie má momentálně hrozně moc práce (prásknu to na ni, je s tím otravným modrým ptákem, Tritter, nebo jak se to jmenuje), takže tlachání vám tentokrát napíšu já (trochu jsem jí totiž nabourala účet). Doufám, že mi bude vděčná, protože ona by se na svoje čtenáře klidně vykašlala.