31. prosince 2013

(Nejen) prosincové tlachání

A je tu poslední článek v tomto roce. Uteklo to rychle, co? A když už bude poslední, rozhodla jsem se, že nebudu psát jenom o prosinci, ale zhodnotím tu celý rok. (Když vidím ty bilance na všech blozích, tak bych asi mohla.)

29. prosince 2013

Velká čtecí výzva 2014

Podzimní sbírání listí skončilo a na knižních blozích se začala objevovat velká čtecí výzva od Nikki Finn. Tak jsem si řekla, proč se také nezapojit? Asi nezvládnu všechno, ale budu se snažit, abych dokončila co nejvíce částí. V průběhu roku zde budu postupně doplňovat, jak se mi daří, takže se klidně můžete na moje úspěchy a neúspěchy podívat a porovnat je s vámi. Kdo se taky zapojí?

23. prosince 2013

20. prosince 2013

Hvězdná inspirace

Poslední dobou tu byly hlavně knížky, tak jsem si říkala, že bych mohla zase jednou něco vytvořit v Polyvore. Zimní modely to nebudou (ale mám takový článek v plánu), takže to berte spíš jako inspiraci na slavení Vánoc nebo Silvestra vevnitř. Vždyť víte, že to zimní oblečení moc nemusím.

Nejprve jedna úžasná sukně. (Otázka: Myslíte si, že existuje nějaká závislost na sukních? Jestli jo, tak bych asi neměla chodit na Polyvore...) 
Hvězdičky na krk a do uší pak byla jasná volba. A balerínky jsem si také hned zamilovala. Což mi připomíná, že stále neúspěšně sháním nějaké úžasně pohodlné černé balerínky.
Tolik inspirace na vánoční dárky... Jsem měla napsat tenhle článek dřív.


A kdo se chystá slavit ve velkém stylu může se inspirovat další koláží. Hodně lesku, boty spíše na sezení než na nějaký pohyb a může se vyrazit na velkou party!

15. prosince 2013

10 důvodů proč číst

Dnešní mládež prý vůbec nečte. Slyšíme to ze všech stran. Vzhledem k tomu, že se pohybuji v prostředí knižních blogů, tak mi to nepřijde tak hrozné, ale stačí se zeptat ve třídě a musím to bohužel potvrdit. (Ale je pravda, že by to mohlo být i horší, najdou se tu lidi, co čtou docela dost.)

Já sice nechápu, jak můžu někdo za rok přečíst třeba jenom jednu knížku. (Ale jako vážně nechápu, já bych měla nejdéle po měsíci absťák.)

Rozhodla jsem se, že napíšu 10 důvodů, proč číst. Není to samozřejmě všechno a asi si to přečtou spíše ti, kteří to zrovna nepotřebují, ale to vůbec nevadí.

10. prosince 2013

Vyhlášení narozeninové soutěže

Do soutěže se sice zapojili jen čtyři lidé, ale to vůbec nevadí, alespoň pro vás byla větší šance, ne?:-)
Protože jsme na Kočičím košíku rozhodla jsem se pro speciální hlasování! (Dobře, taky nevím, jestli bych zvládla vylosovat přes random.org.) Vybráním vítěze jsem pověřila naše kotě.

8. prosince 2013

S hlavou v pejru (oblacích)

Autorka: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Anotace: Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...

Česká autorka Kateřina Petrusová a její kniha Nepřítel tvého nepřítele je mezi knižními blogerkami velmi oblíbená. Když vydala S hlavou v pejru, říkala jsem si, že bych neměla zůstávat pozadu a taky bych si měla něco od ní přečíst. A dlouho jsem nečetla žádný dívčí román, tak jsem si řekla, proč nezkusit S hlavou v pejru.



3. prosince 2013

Proč potřebujeme tolik času

Kdo z nás někdy nevyrazí mezi lidi. Jinam než do školy, do práce nebo na nákup. Ale opravdu do společnosti. Ať už je to nějaká party, ples nebo diskotéka. A milé dámy, taky si na vás mužské protějšky stěžují, proč vám to tak dlouho trvá? Když oni se jen osprchují, obléknou a jdou? Dnešní článek je právě pro ně. (Protože my samozřejmě víme, co v té koupelně všechno děláme.)

1. prosince 2013

Listopadové tlachání

Přeji krásnou první adventní neděli!

Chtěla jsem se podívat, kolik jsem vlastně za listopad napsala článků, a s hrůzou jsem zjistila, že jenom šest. A to do toho počítám i tlachání za říjen. Já jsem teda věděla, že jsem jich moc nenapsala, ale tohle mi přijde vážně málo.